Ogórki w musztardzie
To ulubione ogórki naszej rodzinki.
Mimo, iż w słoikach nie wyglądają zachęcająco... smakują wybornie😀
Mimo, iż w słoikach nie wyglądają zachęcająco... smakują wybornie😀
Ogórki w musztardzie
Składniki:
- Ogórki mogą być większe do przekrojenia na 4 części wzdłuż
Zalewa:
- 4 szkl wody
- 1 szkl octu
- 1 szkl cukru
- 5 łyżek musztardy
- 4 łyżeczki soli
- listki laurowe
- pieprz
- ziele angielskie
Wykonanie:
Ogórki obrać i pokroić na ćwiartki. Ułożyć w słoikach. Zagotować zalewę, ostudzić, zalać ogórki i pasteryzować od zagotowania wody 3 - 5 minut.
Ogórki obrać i pokroić na ćwiartki. Ułożyć w słoikach. Zagotować zalewę, ostudzić, zalać ogórki i pasteryzować od zagotowania wody 3 - 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz