×

Nasza domowa "polska" chińszczyzna


W wielu polskich domach przygotowuje się chińskie danie "przerobione" na polskie. Tak też jest i z tym daniem. Dla nas najważniejsze jest to, że jest to banalnie proste danie, szybkie i w dodatku wszystkim smakuje!

Składniki:
  • 3-4 pojedyncze filety z kurczaka
  • duże opakowanie mieszanki chińskiej
  • 4 opakowania ryżu w woreczkach
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
  • olej do smażenia

Wykonanie:
Filety z kurczaka kroimy w kostkę lub w cienkie paski. Przyprawiamy je dowolną przyprawą do kurczaka i podsmażamy na oleju do zamknięcia się mięsa. Następnie wrzucamy rozmrożoną mieszankę chińską. Zalewamy danie 1-2 szklankami wody, tak aby wszystkie składniki były pod wodą. Dusimy do miękkości i podlewamy wodą jeśli jest taka potrzeba. Doprawiamy sola i pieprzem. Zagotowujemy i... smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger