Nasza domowa "polska" chińszczyzna
W wielu polskich domach przygotowuje się chińskie danie "przerobione" na polskie. Tak też jest i z tym daniem. Dla nas najważniejsze jest to, że jest to banalnie proste danie, szybkie i w dodatku wszystkim smakuje!
Składniki:
- 3-4 pojedyncze filety z kurczaka
- duże opakowanie mieszanki chińskiej
- 4 opakowania ryżu w woreczkach
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
- olej do smażenia
Filety z kurczaka kroimy w kostkę lub w cienkie paski. Przyprawiamy je dowolną przyprawą do kurczaka i podsmażamy na oleju do zamknięcia się mięsa. Następnie wrzucamy rozmrożoną mieszankę chińską. Zalewamy danie 1-2 szklankami wody, tak aby wszystkie składniki były pod wodą. Dusimy do miękkości i podlewamy wodą jeśli jest taka potrzeba. Doprawiamy sola i pieprzem. Zagotowujemy i... smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz