Karkówka w zupie cebulowej
Wspaniały przepis na karkówkę... na co dzień i od święta... gorąco polecam.
Karkówka w zupie cebulowej
SKŁADNIKID: - 8 - 9 plastrów karkówki wieprzowej (takich o grubości 1 cm)
- 2 paczki zupy cebulowej po 30 gramów (użyłam z Knorr'a)
- 1 paczuszka Fixu do potraw chińskich (również Knorr)
- 2 duże cebule
- czarny pieprz
- 3 szklanki zimnej wody
WYKONANIE:
SKŁADNIKID:
- 8 - 9 plastrów karkówki wieprzowej (takich o grubości 1 cm)
- 2 paczki zupy cebulowej po 30 gramów (użyłam z Knorr'a)
- 1 paczuszka Fixu do potraw chińskich (również Knorr)
- 2 duże cebule
- czarny pieprz
- 3 szklanki zimnej wody
WYKONANIE:
Mięso myjemy i dokładnie osuszamy. Nie rozbijamy, posypujemy czarnym pieprzem i podsmażamy na oleju na patelni, następnie przekładamy do głębokiego naczynia żaroodpornego. Z pozostałego na patelni tłuszczu zbieramy szumy. Cebule kroimy w półtalarki, przysmażamy na tym samym tłuszczu co wcześniej mięso. Cebulę wykładamy równomiernie na mięso. Obie zupy i fix rozprowadzamy w około 750 ml wody i zalewamy nią mięso. Naczynie z karkówką wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 70 minut, bez przykrycia. Co jakiś czas przewracamy mięso na drugą stronę. Podajemy z ulubionym dodatkami.
Autorka bloga na którym znalazłam ten przepis, pisze o nim: "Obiad bez pracy, pyszny, aromatyczny. Mięso jest bardzo delikatne i soczyste, nie stoimy przy garnkach, nie musimy cały czas pilnować, że coś się przypali" . A tu link:
Autorka bloga na którym znalazłam ten przepis, pisze o nim: "Obiad bez pracy, pyszny, aromatyczny. Mięso jest bardzo delikatne i soczyste, nie stoimy przy garnkach, nie musimy cały czas pilnować, że coś się przypali" . A tu link:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz