Wiejska przekąska idealna na przyjacielskie spotkania
i które wykorzystują nasze wiejskie smaki. Mało tego, takich które wybitnie smakują naszym przyjaciołom. A zatem, polecam przekąskę złożoną z wędzonego boczku,, szpinaku i ciasta francuskiego. Nic prostszego!
Wiejska przekąska
Składniki:
- ciasto francuskie (z jednego płata wychodzi 8 poduszeczek)
- boczek wędzony w plastrach
- listki szpinaku (świeże lub mrożone)
- ser żółty starty na tarce o dużych oczkach
- sól ziołowa i słodka papryka
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 8 części. Powstaną taki nieregularne kwadraty, raczej przypominające prostokąt😉Każdy prostokątny plaster oprószamy solą ziołową i słodką papryką. Na to kładziemy listki szpinaku, boczek i starty żółty ser. Sklejamy 2 przeciwległe rogi. Wierzch obsypujemy czerwoną słodką papryką dla ładnego wyglądu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do lekkiego zbrązowienia. Pyyyycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz