×

Kebab gospodyni na talerzu

 Kebab gospodyni na talerzu

Ten przepis pochodzi od Renaty z Jej grilla, na którym się wspólnie bawiliśmy

Składniki:
  • filet z kurczaka 1 podwójna pierś
  • przyprawa do kurczaka Kebab 
  • kapusta pekińska 
  • duży pomidor 
  • ogórek
  • czerwona kapusta ok. 1/4 główki
  • biała kapusta ok. 1/4 gł główki
  • kilka rzodkiewek
·     Sos Czosnkowy:
  • jogurt naturalny 
  • majonez
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • koperek
Wykonanie:
Najpierw przygotowujemy SOS. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem. Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do majonezu i jogurtu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku Całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Fileta z kurczaka kroimy w krótkie nie za grube paski i obtaczamy w przyprawie do KEBABA. Odstawiamy do lodówki na ok 10min. Kapustę pekińską siekamy, pomidora kroimy w kostkę, ogórka w plasterki. Podsmażamy do miękkości (ok 15min) wcześniej włożonego do lodówki fileta. Na talerzu układamy: Mięso, kapustę pekińską, ogórek i pomidor. Ścieramy drobno czerwoną kapustę i mieszamy z łyżką sosu, żeby zmiękła. To samo roimy z białą, ale dodatkowo do niej dodajemy starte rzodkiewki. Układamy warzywa dekoracyjnie dookoła na talerzu. Do środka wkładamy mięso i polewamy wszystko sosem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger