Kebab gospodyni na talerzu
Ten przepis pochodzi od Renaty z Jej grilla, na którym się wspólnie bawiliśmy
Składniki:
- filet z kurczaka 1 podwójna pierś
- przyprawa do kurczaka Kebab
- kapusta pekińska
- duży pomidor
- ogórek
- czerwona kapusta ok. 1/4 główki
- biała kapusta ok. 1/4 gł główki
- kilka rzodkiewek
· Sos Czosnkowy:
- jogurt naturalny
- majonez
- czosnek
- sól, pieprz
- koperek
Wykonanie:
Najpierw przygotowujemy SOS. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem. Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do majonezu i jogurtu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku Całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Fileta z kurczaka kroimy w krótkie nie za grube paski i obtaczamy w przyprawie do KEBABA. Odstawiamy do lodówki na ok 10min. Kapustę pekińską siekamy, pomidora kroimy w kostkę, ogórka w plasterki. Podsmażamy do miękkości (ok 15min) wcześniej włożonego do lodówki fileta. Na talerzu układamy: Mięso, kapustę pekińską, ogórek i pomidor. Ścieramy drobno czerwoną kapustę i mieszamy z łyżką sosu, żeby zmiękła. To samo roimy z białą, ale dodatkowo do niej dodajemy starte rzodkiewki. Układamy warzywa dekoracyjnie dookoła na talerzu. Do środka wkładamy mięso i polewamy wszystko sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz