Pączki z serka homogenizowanego
Pączki z serka homogenizowanego
Składniki:
- 300 g serka homogenizowanego waniliowego
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Dodatkowo:
- olej do głębokiego smażenia
- cukier puder oprószenia
Wykonanie:Serek homogenizowany przekładamy do miski, wbijamy całe
jajka i roztrzepu- jemy widelcem lub miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i solą i dokładnie mieszamy. Do szerokiego rondla wlewamy olej (dość sporo, tak aby
pączki były w nim całe zanurzone). Łyżeczką nabieramy ciasto i kładziemy
na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju,
aby ciasto łatwiej od niej odchodziło. Pączki smażymy na średnim ogniu ze
wszystkich stron na złoty kolor. Usmażone pączki osączamy z nadmiaru tłuszczu na
papierowych ręcznikach. Oprószamy cukrem pudrem i podaję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz