Grillujemy, czyli proste ziemniaczki w sreberku z ziółkami ze swojego ogródka
Składniki:
- kilka ugotowanych w mundurkach na półtwardo ziemniaków
- dowolna gotowa przyprawa do ziemniaków
- mozarella lub kilka plastrów podwędzanego boczku
- ser żółty niekoniecznie
- masło
- cebulka
- świeże ziółka najlepiej prosto z ogródka :-) np. tymianek, oregano...
- folia aluminiowa
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Układamy na kawału folii aluminiowej.
Następnie skrajamy cienko w półplasterki cebulkę i wykładamy na ziemniaki. Przyprawiamy wszystko przyprawą do ziemniaków. Teraz kroimy w plastry mozarellę i kładziemy po plastrze na ziemniaki i cebulkę. Na całość kładziemy po plasterku masełka i świeże zioła. Dodatkowo możemy pospać startym żółtym serem, ale nie jest to konieczne. W innej wersji zamiast mozarelli możecie dać plaster podwędzanego boczku, będzie równie smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz