Spaghetti zapiekane z cukinią
Składniki:
Wykonanie:
- 200g makaronu spaghetti
- 150g salami
- 75g sera żółtego
- 2 małe cebulki
- 1 mała cukinia
- 1 łyżeczka świeżego tymianku
- 2 jajka
- sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente, w międzyczasie cukinię umyć, obrać i zetrzeć (jeśli jest już duża i twarda) na tarce jarzynowej o dużych oczkach, posolić i odstawić ma ok. 15 minut. Po tym czasie odcisnąć ją z nadmiaru wody, cebulkę drobno posiekać, lekko zrumienić na oleju na patelni. Jajka wymieszać z tartym żółtym serem, tymiankiem. Doprawić solą i pieprzem. W dużej misce wymieszać ugotowany makaron, pokrojone w paski salami, zrumienioną cebulkę i mieszankę jajeczną. Całość przelać do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, piec w 180 stopniach C. przez 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz