×

Spaghetti zapiekane z cukinią

Składniki:
  • 200g makaronu spaghetti
  • 150g salami
  • 75g sera żółtego
  • 2 małe cebulki
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżeczka świeżego tymianku
  • 2 jajka
  • sól, pieprz

Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente, w międzyczasie cukinię umyć, obrać i zetrzeć (jeśli jest już duża  i twarda) na tarce jarzynowej o dużych oczkach, posolić i odstawić ma ok. 15 minut. Po tym czasie odcisnąć ją z nadmiaru wody, cebulkę drobno posiekać, lekko zrumienić na oleju na patelni. Jajka wymieszać z tartym żółtym serem, tymiankiem. Doprawić solą i pieprzem. W dużej misce wymieszać ugotowany makaron, pokrojone w paski salami, zrumienioną cebulkę i mieszankę jajeczną. Całość przelać do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, piec w 180 stopniach C. przez 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger