Pasta ketchupowa Mirki
Składniki:
Paprykę, cebulę, cukinię pokroić w dużą kostkę, wymieszać z solą. Odstawić na 12 godz. Odcedzić. Przełożyć do garnka, dodać cukier i ocet gotować 30 minut. Dodać koncentrat i przyprawy gotować 15 minut na małym ogniu. Na koniec zmiksować i gorący wkładać do słoiczków.
- 1 kg papryki
- 1 kg cebuli
- 3 kg cukinii
- 1,5 łyżki soli
- 1,5 szkl. octu
- 4 małe koncentraty pomidorowe po 150 g
- 2 łyżki przyprawy do spaghetti "Napoli"
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 główka czosnku
- zielona pietruszka natka duża garść
Paprykę, cebulę, cukinię pokroić w dużą kostkę, wymieszać z solą. Odstawić na 12 godz. Odcedzić. Przełożyć do garnka, dodać cukier i ocet gotować 30 minut. Dodać koncentrat i przyprawy gotować 15 minut na małym ogniu. Na koniec zmiksować i gorący wkładać do słoiczków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz