Roladki w sosie własnym, czyli to co lubią "tygryski"
Proste i szybkie danie... pod warunkiem, że ma się DUŻEGOOOO mężczyznę obok, który będzie miał DUŻOOOOO siły, żeby ten schab rozklepać he he
Składniki:
- ok. 1 kg schabu bez kości
- ogórki kiszone
- papryka czerwona
- ser żółty
- dowolna musztarda
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- liście laurowe
- 4 łyżki mąki pszennej lub kokosowej (jak u mnie)
- olej
Wykonanie:
Schab pokroić na plastry. Rozbić bardzo cienko tłuczkiem. Przyprawić sola i pieprzem. Posmarować musztardą i na każdy plaster położyć pokrojone w paski: ogórka, paprykę i ser żółty. Każdy plaster zwijać jak gołąbka i spiąć wykałaczką. W głębokiej
patelni rozgrzać olej. Obsmażyć roladki na złoto. Wlać wodę, tyle aby zakryła mięso. Dodać kilka ziarenek ziela angielskiego i liście laurowe. Gotować
do miękkości ok. 1 godziny. Po tym czasie doprawić do smaku i zagęścić mąka. Zagotować i podawać. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz