×

Roladki w sosie własnym, czyli to co lubią "tygryski"

Proste i szybkie danie... pod warunkiem, że ma się DUŻEGOOOO mężczyznę obok, który będzie miał DUŻOOOOO  siły, żeby ten schab rozklepać he he


Składniki:
  • ok. 1 kg schabu bez kości
  • ogórki kiszone
  • papryka czerwona
  • ser żółty
  • dowolna musztarda 
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 4 łyżki mąki pszennej lub kokosowej (jak u mnie)
  • olej


Wykonanie:
Schab pokroić na plastry. Rozbić bardzo cienko tłuczkiem. Przyprawić sola i pieprzem. Posmarować musztardą  i na każdy plaster położyć pokrojone w paski: ogórka, paprykę i ser żółty. Każdy plaster zwijać jak gołąbka i spiąć wykałaczką. W głębokiej patelni rozgrzać olej. Obsmażyć roladki na złoto. Wlać wodę, tyle aby zakryła mięso. Dodać kilka ziarenek ziela angielskiego i liście laurowe. Gotować do miękkości ok. 1 godziny. Po tym czasie doprawić do smaku i zagęścić mąka. Zagotować i podawać. Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger