Filet łososiowy mojego męża... pycha!
Co jak co, ale na rybach to mój "Pan" mąż zna się doskonale. Mało tego wie jak te różnorakie rybki doprawić, tak aby wszyscy byli zachwyceni!
Składniki:
- filet z łososia
- cytryna
- sól gruboziarnista
- pieprz grubo zmielony
- masło
- ząbki czosnku
- pęczek koperku lub natki pietruszki
Wykonanie:
Fileta dokładnie umyć i wytrzeć
papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć grubą solą morską i
pieprzem grubo zmielonym. Filet obsypać koperkiem lub drobno pokrojoną natką
pietruszki. Następnie ułożyć na nim plastry cytryny i ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki. Wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie położyć fileta na folii
aluminiowej, nakryć drugim kawałkiem folii i szczelnie zawinąć. Piec przez 1
godz. w temp 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz