×

Sernik śmietanowy na kokosowym spodzie


Składniki na dużą blachę:
  • 3 jajka
  • szklanka cukru
  • pół szklanki oleju 
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • szklanka mąki pszennej
  • paczka wiórków kokosowych
  • szklankę mleka
Wykonanie:
Do miski wrzucić jajka, cukier i cukier waniliowy. Ucierać przez około 3-5 minut. Następnie dodać mleko i miksować przez następne 3-5 minut. Na koniec dodać olej, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszać aż ciasto będzie gładkie. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wyrównać. 


Masa śmietanowa:
  • 3 śmietany duże 18%
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • 3 budynie śmietankowe
  • piana z 5 białek

Wykonanie:

W misce mieszać śmietany z proszkiem budyniowym, cukrem i cukrem waniliowym. Miksować razem. Osobno ubić pianę ze szczyptą soli. Łyżką dodać do masy i delikatnie wymieszać. Wylewamy masę na ciasto w blaszce. Piec razem ok. 1 godz.w temp. 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger