Sernik śmietanowy na kokosowym spodzie
Składniki na dużą blachę:
Wykonanie:
- 3 jajka
- szklanka cukru
- pół szklanki oleju
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru waniliowego
- szklanka mąki pszennej
- paczka wiórków kokosowych
- szklankę mleka
Do
miski wrzucić jajka, cukier i cukier waniliowy. Ucierać przez około 3-5 minut. Następnie
dodać mleko i miksować przez następne 3-5 minut. Na koniec dodać olej, mąkę i
proszek do pieczenia. Mieszać aż ciasto będzie gładkie. Blaszkę do pieczenia wyłożyć
papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wyrównać.
- 3 śmietany duże 18%
- cukier waniliowy
- 1 szklanka cukru
- 3 budynie śmietankowe
- piana z 5 białek
W
misce mieszać śmietany z proszkiem budyniowym, cukrem i cukrem waniliowym.
Miksować razem. Osobno ubić pianę ze szczyptą soli. Łyżką dodać do masy
i delikatnie wymieszać. Wylewamy masę na ciasto w blaszce. Piec razem ok. 1 godz.w temp. 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz