Sos tzatziki II
Składniki:
- 200 g jogurtu greckiego
- 1 duży ząbek czosnku
- 15 cm ogórka wężowego
- koperek
- sól
- pieprz biały
- sok z cytryny
Włóż do miseczki 200 g jogurtu greckiego. Dodaj wyciśnięty ząbek czosnku. Zetrzyj 15 centymetrowy kawałek ogórka wężowego na drobnych oczkach tarki i również dodaj do miseczki. Dodaj drobno posiekany koperek, sól, pieprz biały oraz kilka kropel soku z cytryny. Całość zamieszaj. Po 30 minutach sprawdź, czy sos jest odpowiednio czosnkowy. Jeśli nie, to wyciśnij jeszcze jeden ząbek i zamieszaj. Włóż do miseczki 200 g jogurtu greckiego. Dodaj wyciśnięty ząbek czosnku. Zetrzyj 15 centymetrowy kawałek ogórka wężowego na drobnych oczkach tarki i również dodaj do miseczki. Dodaj drobno posiekany koperek, sól, pieprz biały oraz kilka kropel soku z cytryny. Całość zamieszaj. Po 30 minutach sprawdź, czy sos jest odpowiednio czosnkowy. Jeśli nie, to wyciśnij jeszcze jeden ząbek i zamieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz