×

Klopsiki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym


Klopsiki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym


   SKŁADNIKI:   
  • 4 surowe, białe kiełbasy
  • 50 g masła
  • 250 ml śmietany 18%
  • 3 - 5 łyżek tartego chrzanu 
  • olej
  • sól i pieprz do smaku



   WYKONANIE:   

Białą kiełbasę obrać z osłonki. Przełożyć do miski i wymieszać. Z mięsa formować małe klopsiki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsiki z każdej strony, aż do zarumienienia.


Masło rozpuścić w rondelku, dodać do niego chrzan i dokładnie wymieszać. Następnie dodać śmietankę i podgrzewając na małym ogniu doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do przygotowanego sosu przełożyć klopsiki i jeszcze chwilę podgrzewać aż smaki się połączą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger