Sos jajeczny do warzyw i mięs
Sos jajeczny do warzyw i mięs
Sos ten świetnie wpasowuje się w klimat świąt wielkanocnych. Pysznie smakuje zarówno z warzywami jak i mięsem. Ja podałam go razem z kotletami brokułowymi. W takim połączeniu danie smakowało wyśmienicie😋
SKŁADNIKI:
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pęczek dymki
- mały pęczek koperku
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- pęczek rzodkiewek
- pieprz czarny świeżo mielony
- sól do smaku
WYKONANIE:
Do jogurtu dodać jajka starte na tarce o dużych oczkach.
Następnie dodać pokrojoną dymkę, pokrojony drobniutko koperek, pokrojone w półplasterki rzodkiewki, natkę pietruszki, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i gotowe. Smacznego
MOJA PROPOZYCJA PODANIA:
Sos jajeczny podałam z kotletami brokułowymi.
Przepis na nie znajdziecie tutaj:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz