Sałatka warstwowa z fasolką szparagową Justyny
Justyny Izdebskiej
Składniki:
- 1 puszka zielonej fasolki szparagowej
- 5 jaj
- 2 jabłka
- 2 cebule
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka kukurydzy
- 200 g sera żółtego
- majonez
- ketchup pikantny
- sproszkowane papryka słodka
W przeźroczystej salaterce układamy warstwowo:
1. odsączoną fasolka szparagowa
2. pokrojone w kostkę jajka
3. majonez, tyle aby pokryć jajka
4. pokrojone w drobną kostkę jabłka
5. ketchup
6. odsączoną z zalewy i przepłukaną wodą fasolę czerwoną
7. pokrojoną w drobną kostkę cebulę
8. majonez
9. odsączoną kukurydzę
10. majonez, tyle żeby pokryć kukurydzę
11. starty na grubych oczkach ser żółty
12. a na wierzch posypać słodką papryką
Całość schładzamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz