×

Sałatka warstwowa z fasolką szparagową Justyny

  

Sałatka warstwowa z fasolką szparagową
Justyny Izdebskiej

Składniki:
  • 1 puszka zielonej fasolki szparagowej
  • 5 jaj
  • 2 jabłka
  • 2 cebule
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 200 g sera żółtego
  • majonez
  • ketchup pikantny
  • sproszkowane papryka słodka
Wykonanie: 
W przeźroczystej salaterce układamy warstwowo:
1. odsączoną fasolka szparagowa
2. pokrojone w kostkę jajka
3. majonez, tyle aby pokryć jajka
4. pokrojone w drobną kostkę jabłka
5. ketchup
6. odsączoną z zalewy i przepłukaną wodą fasolę czerwoną
7. pokrojoną w drobną kostkę cebulę 
8. majonez
9. odsączoną kukurydzę
10. majonez, tyle żeby pokryć kukurydzę
11. starty na grubych oczkach ser żółty
12. a na wierzch posypać słodką papryką
Całość schładzamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger