Gulasz z kurczaka, czyli... dzisiaj obiad na szybko
Składniki:
- Pierś podwójna z kurczaka lub taka sama ilość z indyka
- Cebula - 2 sztuki
- Pieczarki - 12 sztuk
- Marchew - 2 sztuki
- Korzeń pietruszki - 1 sztuka
- Papryka - 2 sztuki
- Pomidory w puszce - 2 puszki
- Natka pietruszki - pęczek
- Sól, pieprz, słodka i ostra papryka, curry, zioła prowansalskie
- olej kokosowy
Mięso pokrój w kostkę, natrzyj
dużą ilością przypraw i wrzuć na rozgrzany na patelni olej kokosowy. Smaż aż
się zarumieni. Zdejmuj usmażone mięso na
talerzyk. Na patelnię wlej olej i wsyp
posiekaną w kostkę cebulę - smaż przez kilka minut. Następnie dodaj posiekane
pieczarki, wszystkie warzywa włącznie z pomidorami oraz usmażone wcześniej
mięso. Całość duś przez ok. 20 minut
aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj posiekaną natkę
i dopraw do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz