×

Śledzie po cygańsku

Składniki:
  • 500g filetów śledziowych
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 duża cebula czerwona
  • 6 łyżek keczupu
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • pieprz
Wykonanie:
Śledzie moczymy minimum 1 godzinę. Dokładnie osuszamy, kroimy w kwadraty. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy razem ze śledziami. Intensywnie mieszamy ze sobą keczup, musztardę, olej, paprykę słodką, paprykę ostra i pieprz. Wlewamy do śledzi, ogórków i cebuli. Wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują na drugi dzień. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger