Roladki schabowe z szynką, serem, ogórkiem i mąż, który musiał rozbić schab :-)
Wszyscy uwielbiamy roladki, tylko to rozbijanie mięsa...i wtedy nieoceniony okazuje się mąż😉
Składniki:
- schab
- sól, pieprz, papryka w proszku
- ser żółty
- szynka w plasterkach
- ogórki konserwowe
- wykałaczki
- olej, woda
Wykonanie:
Schab kroimy w plastry i rozbijamy dość cienko tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószamy z obu stron solą, pieprzem i słodką papryka. Następnie na każdym plastrze układamy plaster szynki, plaster sera i słupek ogórka konserwowego. Zwijamy w roladkę i spinamy z brzegu wykałaczką. Gotowe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym . Na dno naczynia wlewamy olej i wodę, tak aby do połowy zakryły roladki.Pieczemy w temperaturze 180stopni C przez godzinę. Podajemy na ciepło np. z ziemniaczkami i buraczkami na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz