Fiona, świętujemy Dzień Mamy
Specjalnie na rodzinne świętowanie...
Ciasto Fiona... i to bez pieczenia
Składniki:
- 1,5 paczki okrągłych biszkoptów
- 900 ml malinowego soku Kubuś (marchew+malina lub truskawkowego)
- 3 budynie malinowe
- 500 ml kremówki (30 lub 36%)
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 galaretki malinowe
- 2 opakowania malinowych Delicji
- 1 galaretka malinowa
Malinowa
pianka: Dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Do ubitej
śmietany dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy do chwili połączenia się
składników. Na zimnym, zastygniętym budyniu układamy Delicje, a na nie delikatnie
przekładamy masę malinową. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki na około
godzinę. W czasie
kiedy ciasto tężeje, rozpuszczamy kolejną galaretkę w 300 ml wrzątku.
Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie wylewamy ją na wierzch
ciasta. Ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki, aby wszystkie warstwy stężały.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz