Już się smażą kotleciki z leśnych grzybów wg przepisu mojego taty
Już się smażą kotleciki z leśnych grzybów wg przepisu mojego taty
...czyli jak mąż mnie "uszczęśliwia" myśląc chyba,
że ja nie mam co robić hi hi hi😀 ...ma po prostu bardzo ułatwione życie, wystarczy że wyjdzie do ogrody, czy pójdzie do naszego sadu...grzyby rosną wszędzie😉
SKŁADNIKI:
- ½ kg grzybów leśnych
- bułka tarta
- 2 cebule
- 2 jajka
- 5 ząbków czosnku
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- Olej do smażenia
WYKONANIE:
Świeże, leśne grzyby oczyścić, opłukać, Obgotować przez 10 minut, odcedzić, osuszyć. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Grzyby, bułkę tartą i cebulę oraz czosnek zemleć w maszynce do mięsa lub zblendować, dodać jajko i przyprawić. Masę dokładnie wymieszać, formować owalne kotlety, obtoczyć w tartej bułce.
Smażyć na oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz