×

Skrzydełka w miodzie, nie tylko na grilla


Grillowanie czas zacząć...niekoniecznie

Składniki:
  • 10 skrzydełek
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżeczki miodu
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól 
  • pieprz
Wykonanie:
Skrzydełka oprószyć solą i pieprzem a papryką słodką doprawić bardzo obficie. W miseczce przygotować marynatę: połączyć ketchup, miód oraz posiekany czosnek. Skrzydełka dokładnie wymieszać z marynatą. Wstawić je do lodówki i marynować kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby skrzydełka dobrze przeszły marynatą. Następnie skrzydełka wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć je i piec około 1,5 godziny i smacznego. Przywykliśmy, że taka wersja skrzydełek świetnie nadaje się na grilla. Tylko wtedy każde zamarynowane skrzydełko owijane jest w folię aluminiową i grillowane, ale możemy je także z powodzeniem przygotować w domu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger