×

Gulasz z indyka

Składniki:
  • mięso z udźca indyka lub piersi z kurczaka
  • 1 mała cukinia
  • papryka czerwona
  • 1 marchew
  • 2 cebule
  • 30 dag pieczarek
  • woda
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • przyprawa do gyrosa


Wykonanie:
Udziec z indyka lub piersi z kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą do gyrosa. Odstawić do przegryzienia na ok. 30 minut w chłodne miejsce. Na patelni dusić  posiekaną cebule. Smażyć do zeszklenia i dodać mięso . Razem dusić ok. 10 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, marchewkę w talarki lub półtalarki, i pieczarki pokrojone w paski.  Znów dusić ok. 5 minut, po tym czasie podlać wodą do wysokości składników. Na końcu dodać cukinię obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę. Gotować do miękkości składników. Doprawić do smaku. Gulasz podawać z kaszą lub ryżem posypany drobno skrojoną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger