Gulasz z indyka
Składniki:
- mięso z udźca indyka lub piersi z kurczaka
- 1 mała cukinia
- papryka czerwona
- 1 marchew
- 2 cebule
- 30 dag pieczarek
- woda
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- przyprawa do gyrosa
Wykonanie:
Udziec z indyka lub piersi z kurczaka pokroić w kostkę i posypać
przyprawą do gyrosa. Odstawić do przegryzienia na ok. 30 minut w chłodne
miejsce. Na patelni dusić posiekaną
cebule. Smażyć do zeszklenia i dodać mięso . Razem dusić ok. 10 minut. Następnie
dodać pokrojoną w kostkę paprykę, marchewkę w talarki lub półtalarki, i
pieczarki pokrojone w paski. Znów dusić
ok. 5 minut, po tym czasie podlać wodą do wysokości składników. Na końcu dodać
cukinię obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę. Gotować do miękkości składników.
Doprawić do smaku. Gulasz podawać z kaszą lub ryżem posypany drobno skrojoną natką
pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz