Kasza jaglana z warzywami...pysznie i zdrowo
Pyszny przepis mojej koleżanki Ilony. Jak to powiedziała: "autorskie eksperymentalne leczo warzywne z kaszą wyszło prze-pysz-ne "... a zatem polecam😋
Składniki:
- Cukinia
- Ok. 40 dag pieczarek
- Papryka
- pestki dyni
- 4 marchewki
- 2 łyżki pasty z oliwek
- Pomidory suszone
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej lub pęczaku
Wykonanie:
Warzywa podsmażyć raczej osobno, chyba, że masz duży wok.
Wrzuć do garnka Dodaj pół szklanki wody, ze dwie duże łychy pasty z oliwek i
pokrojone pomidory suszone.. Doprawić trochę sosem sojowym, pieprzem, solą, tymiankiem
i dwiema małymi łyżeczkami przecieru pomidorowego. Dusić około 10 minut a następnie dodać ugotowaną kaszę jaglaną lub pęczak.
Dobrze wymieszać i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz