Shrekowe kotlety
Shrekowe kotlety to nic innego jak kotlety mielone... tyle, że... ze szpinakiem
Bardzo smaczne. Szpinak jest prawie niewyczuwalny,
a kotlety wyglądają ciekawie.
Składniki:
- 45 dag mielonego mięsa z indyka
- 45 dag rozdrobnionego świeżego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- naturalnej Vegety bez soli i glutaminianu sodu
- jajko
- łyżka oliwy
- sól, pieprz
- olej
Wykonanie:
Pokrojony bardzo drobno
szpinak podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Czosnek obieramy i przeciskamy przez
praskę wprost do szpinaku. Mieszając, podsmażamy ok. 10 minut. Lekko studzimy. Mięso mieszamy ze
szpinakiem, wbijamy jajko i doprawiamy. Mieszamy, aż powstanie zwarta masa. Z
masy formujemy większe kotlety, którym nadajemy okrągły kształt. Spłaszczamy. Rumienimy na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz