Puszek z truskawkami
... czyli banalnie proste i szybkie ciasto, kiedy goście u drzwi
Ciasto "Puszek" z truskawkami
SKŁADNIKI:
Całe jajka wbić do miski, wsypać oba cukry i ubić na najwyższych obrotach miksera do momentu uzyskania jasnej, puszystej masy, która zwiększy swoją objętość. Wlać strużką olej cały czas ubijając, następnie wlać mleko i po kolei obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do okrągłej formy, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć truskawki, odszypułkowane i przekrojone na pół, jedna obok drugiej. Piec w temperaturze 170ºC góra/dół przez około 45-60 minut. do "suchego patyczka". Po wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS DO DRUKU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz