×

Ogórki talarki w curry

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków pokrojonych w plastry
  • 5 średnich cebul pokrojonych w półksiężyce
  • 3 łyżki soli
  • liście selera

   Zalewa :

  • 1 litr wody
  • 2 szklanki cukru
  • 3 łyżki curry
  • 3 łyżki gorczycy
  • ¾ szklanki octu

Wykonanie:

Ogórki pokroić w talarki a cebulę w półplastry. Zasypać solą i odstawić na pół godziny. Połączyć składniki zalewy i zagotować. Do słoików włożyć po liściu selera, ogórki z cebulą i zalać zalewą. Słoiki zakręcić i gotować 5 minut. Słoiki ustawić dnem do góry i pozostawić do wystygnięcia. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger