Sernik na zimno z twarogu z wiaderka
Przepis na sernik na zimno z twarogu z wiaderka... dlaczego nie!
Ten deser stworzysz błyskawicznie, a przy tym ile czasu zaoszczędzisz, gdy zamiast kupowania zwykłego twarogu i mielenia go, wykorzystasz po prostu twaróg z wiaderka.
A efekt końcowy i tak będzie "WOW"!
Sernik na zimno
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Okrągłą formę o śr. 28cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie układamy herbatniki, najlepiej 2 warstwy. Powinny być ułożone tak, by nie było pomiędzy nimi wolnych przestrzeni. Dwie dowolne galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody, mieszamy dokładnie, aby cała galaretka dokładnie się rozpuściła i odstawić do ostygnięcia. Twaróg wyłożyć z wiaderka do miski i miksować razem z cukrem pudrem na gładką masę. Nie przestając miksować, powoli dolewać do niego wcześniej przygotowaną, lekko tężejącą galaretkę. Śmietanę ubić mikserem na sztywną masę i dodać do masy serowej. Całość delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć do formy i równomiernie rozprowadzić po herbatnikach. Wstawić do lodówki, masa serowa stężała. W tym czasie rozpuścić czerwone galaretki 600 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do przestygnięcia. Owoce umyć, oberwać szypułki, większe truskawki przekroić na ćwiartki. Gdy galaretka zacznie tężeć owoce wyłożyć na masę sernikową i zalać galaretką. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Gotowe ciasto wstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Podawać schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz