×

Ketchup z pomidorowy


Ketchup z pomidorowy

  SKŁADNIKI : 
  • ok. 2 kg dojrzałych pomidorów
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki cukru
  • sól
  • ziele angielskie
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżka musztardy


   WYKONANIE:   

Poddusić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, dodać pomidory pokrojone na mniejsze części. Składniki dusić na małym ogniu do czasu aż pomidory się rozgotują. Mus zblendować bardzo dokładnie. Do pomidorów dodać pozostałe składniki i ponownie dusić ok. 30 min. aż pomidory zgęstnieją. Jeśli trzeba doprawić a następnie przełożyć do wyparzonych słoiczków i pasteryzować przez 15 min. Pyszny keczup domowy gotowy!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger