Frużelina z wiśni
Frużelina z wiśni
Do deserów, lodów, do polewania gofrów, do przekładania tortów i ciast
SKŁADNIKI:
Do garna wsypać wiśnie. Dodać cukier i sok z cytryny. Zagotować. Odlać około 1/3 szklanki soku z garnka i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Przelać z powrotem do garnka i wymieszać. Zagotować i zestawić z ognia. Gotowa frużelina ma konsystencję jak kisiel. Frużelinę przelać do wyparzonych słoiczków i pasteryzować 15 min.
Robiąc swoją pierwszą frużelinę wykorzystałam do niej wiśnie z nalewki, ponieważ żal było mi je wyrzucić. A frużelina wyszła przepyszna i w ten właśnie sposób robię ją do dziś.
PRZEPIS NA NALEWKĘ ZNAJDZIESZ TUTAJ:
https://sielskagosia.blogspot.com/2015/07/skoro-sa-juz-wisnie-to-musi-byc-tez.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz