Kasza bulgur z papryką i cebulką
Super dodatek do obiadu, czyli np. mięska, ale może być także samodzielnym daniem.
Kasza bulgur z papryką i cebulką
SKŁADNIKI:
- 200g kaszy bulgur
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 papryka dowolna (ja miałam czerwoną)
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- dowolne przyprawy (opcjonalnie)
WYKONANIE:
Pokroić cebulę i pomidory w kostkę. Smażyć chwile do lekkiego zezłocenia cebulki, następnie dodać koncentrat i podlać delikatnie wodą. Jednak kasza nie może w niej pływać. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Wsypać na patelnię i wymieszać z warzywami. Doprawić solą i pieprzem. Można też dodatkowo doprawić ulubionymi przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz