×

Surówka z kapusty pekińskiej, pora, papryki i ogórka


 Surówka z kapusty pekińskiej, pora, 

papryki i ogórka



  SKŁADNIKI:  

  • pół kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek duży
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mały por
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • sól i pieprz do smaku




  WYKONANIE:  

Wszystkie warzywa umyć. Kapustę pekińską cienko poszatkować. Ogórka pokroić w małą, drobną kostkę. Z papryki pozbyć się gniazda nasiennego i pokroić  tak samo jak ogórka. Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem i odcedzić na sitku. Szczypiorek i koperek drobniutko posiekać. Składniki sosu wymieszać ze sobą i połączyć z warzywami. Podawać jako dodatek do dania głównego.




PRZEPIS DO DRUKU:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger