Surówka z pekinki z marchewką, jabłkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym
Pyszna, chrupiąca i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym
Surówka z kapusty pekińskiej
z marchewką, jabłkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Kapustę pekińską cienko poszatkować a szatkownicy lub pokroić. Ja zwykle najpierw przekrajam ją wzdłuż na pół, a potem każdą połówkę znów wzdłuż na pół i drobno siekam ostrym nożem. Tak się przyzwyczaiłam przed laty i nadal tak robię mimo, iż w domu jest tyle różnych sprzętów do krojenia. Następnie pekinkę wsypać do większej miski, doprawić solą i pieprzem oraz cukrem. Wymieszać. Obrać marchewkę, jabłko, cebulę i ogórki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do miski z kapustą ( ja zazwyczaj ścieram marchewkę na tarce na małych oczkach). Dodać majonez oraz jogurt i dokładnie wymieszać. Surówka gotowa, smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz