Sałatka "Pychotka"
Sałatka "Pychotka"
To sprawdzony przepisz na sałatkę, którą można zrobić w pół godziny. Jest też lekką uniwersalną potrawą. Jej składniki nie stanowią problemu, ponieważ są dostępne w sklepach przez cały rok. Będzie super smakować jako jedzenie na wynos do pracy lub szkoły. To także propozycja na lekki lunch lub na rodzinną kolację. Sprawdzi się na różne święta i uroczystości. Bliscy i goście na pewno będą zachwyceni jej smakiem.
WYKONANIE:
Makaron ugotuj al dente. Odcedź i odstaw. Przygotuj sos. Jogurt grecki wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Ogórek, szynkę i żółty ser pokrój w kostkę. Do makaronu dodaj kukurydzę, paprykę, ogórek, szynkę i żółty ser. Wlej sos i dokładnie wymieszaj.
Wskazówka 1:
Smak sosu możesz zaostrzyć, dodając ostrą musztardę dijon.
Z kolei łagodny smak uzyskasz dzięki musztardzie miodowej.
Wskazówka 2:
Wybierz swój ulubiony kształt makaronu. Najlepiej gdyby był drobny np. orzo (znany również jako Risoni). To mały, makaron kształtem przypominający ziarna ryżu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz