Ogórki z przyprawą do grilla
- 4 kg ogórków
- 1 kg cebuli
- 9 szklanek wody
- 1 szklanka soli
Zalewa:
- 6 szklanek wody
- 2 szklanki
- 3 szklanki cukru
Przyprawy:
- koper
- liście laurowe
- ziele angielskie
- gorczyca
- przyprawa do grilla (1 łyżeczka na słoik)
Przygotowanie:
Ogórki w skórce
kroimy w słupki. Cebulę kroimy na ćwiartki. Wszystko razem przełożyć
do dużego garnka. Dodać wodę i sól. Razem mieszamy i zostawiamy na 3 godziny.
Następnie odlewamy wodę. Przygotowujemy zalewę: wodę, ocet i
cukier zagotowujemy. Do czystych i suchych słoików wkładamy przyprawy, a
następnie ogórki i cebulę. Zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut. Składniki
wystarczą na około 7 słoików po 900 ml.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz