×

Jogurtina z dżemem z cukinii sąsiadki Kasi i z galaretką

Składniki:
  • 700 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 250 g śmietanki 30%
  • 4-5 łyżek cukru pudru
  • 2 czubate łyżki żelatyny
  • 1 słoiczek dżemu z cukinii (135 ml) lub innego dowolnego dżemu
  • 1 galaretka agrestowa
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać jogurt i dokładnie zmiksować. Do masy dodać ostudzoną żelatynę i dokładnie zmiksować. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm. Wyrównać i włożyć do lodówki. W międzyczasie przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość wody o połowę. Odstawić do przestygnięcia. Do tężejącej galaretki dodać dżem z cukinii według poniższego przepisu lub każdy inny dowolny dżem: 
https://sielskagosia.blogspot.com/2018/08/dzem-z-cukinii-czyli-kolejny-sprawdzony.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger