×

Pieczone żeberka - miękkie i aromatyczne

       


Pieczone żeberka - miękkie i aromatyczne



  SKŁADNIKI:  

  • 1 kg żeberek wieprzowych

  MARYNATA:  

  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich



  WYKONANIE:  

Wszystkie składniki marynaty połączyć razem. Wrzucić do marynaty pokrojone żeberka tak, aby powstały porcyjki z jedną kością. Całość przełożyć do worka do pieczenia, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki na 24 godziny. Piec w worku w temperaturze 180 st. C przez 1 godzinę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger