×

Pasta ketchupowa Mirki

Składniki:
  • 1 kg papryki
  • 1 kg cebuli
  • 3 kg cukinii
  • 1,5 łyżki soli
  • 1,5 szkl. octu
  • 4 małe koncentraty pomidorowe po 150 g
  • 2 łyżki przyprawy do spaghetti "Napoli"
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 główka czosnku
  • zielona pietruszka natka duża garść
Wykonanie:
Paprykę, cebulę, cukinię pokroić w dużą kostkę, wymieszać z solą. Odstawić na 12 godz. Odcedzić. Przełożyć do garnka, dodać cukier i ocet gotować 30 minut. Dodać koncentrat i przyprawy gotować 15 minut na małym ogniu. Na koniec zmiksować i gorący wkładać do słoiczków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger