Tartaletki z budyniem i owocami
Tartaletki z budyniem i owocami
WYKONANIE:
Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię
spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto podsypać mąką,
rozwałkować. Częścią ciasta wylepić wysmarowane masłem foremki tartaletek (ja
nie smaruję bo mam silikonowe) i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
przez około 25-30 minut.
Krem: Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Upieczone spody tartaletek wypełnić budyniem a na
wierzchu ułożyć dowolne owoce. Na nie ułożyć kratkę z pozostałego ciasta. Posmarować
rozkłóconym żółtkiem. Wstawić do piekarnika i piec do lekkiego zbrązowienia. Po
upieczeniu posypać cukrem pudrem.
II wersja kremu:
KREM:
WYKONANIE:
Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu dodając cukier. Masło utrzeć mikserem, ciągle miksując dodawać stopniowo
wystudzony budyń. Upieczone spody tartaletek wypełnić kremem a na wierzchu ułożyć owoce. Posypać cukrem pudrem. W tej wersji na kładziemy kratki z ciasta na owocach i już nie pieczemy drugi raz tartaletek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz