Bitki w sosie cukiniowym
Cukinia, cukinia, cukinia... czyli sezon w pełni.
Bitki w sosie cukiniowym
SKŁADNIKI :
Piersi przekroić wzdłuż i rozbić delikatnie tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z obu stron na jasnozłoty kolor. Mięso odstawić. Na tej samej patelni zrumienić cebulę pokrojoną w półplasterki i posiekany czosnek, następnie dodać startą na grubych oczkach cukinię i marchew. Wszystko smażyć jeszcze kilka minut, doprawić solą i pieprzem, wlać śmietankę oraz drugie tyle wody. Do sosu włożyć mięso i dusić około 15 minut na małym ogniu. Jeśli sos jest za gęsty, dolać wodę. Danie podawać posypane koperkiem razem z ziemniakami lub ulubioną kaszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz