×

Sos jajeczny do warzyw i mięs




Sos jajeczny do warzyw i mięs

Sos ten świetnie wpasowuje się w klimat świąt wielkanocnych. Pysznie smakuje zarówno z warzywami jak i mięsem. Ja podałam go razem z kotletami brokułowymi. W takim połączeniu danie smakowało wyśmienicie😋




  SKŁADNIKI:  

  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pęczek dymki
  • mały pęczek koperku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pęczek rzodkiewek
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól do smaku




  WYKONANIE:  

Do jogurtu dodać  jajka starte na tarce o dużych oczkach.
 



Następnie dodać pokrojoną dymkę, pokrojony drobniutko koperek, pokrojone w półplasterki rzodkiewki, natkę pietruszki, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. 




Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i gotowe. Smacznego





MOJA PROPOZYCJA PODANIA:

Sos jajeczny podałam z kotletami brokułowymi.
Przepis na nie znajdziecie tutaj:




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Sielskagosia , Blogger